Ägarbyte

Ägarbyte - överlåtelse av abonnemang


Viktigt att tänka på innan fastigheten byter ägare: Se till att köparen är medveten om att fastigheten är ansluten till en fiberförening och är bunden av avtal i flera år framåt.


  1. Meddela vår kassör Jan-Erik Eriksson (kassor(at)bronet.se*) tfn 070-314 41 10 - så snart ni är överens, så att kassören får namn på den nya ägaren  – vänta inte tills överlåtelsedagen – vi behöver namnet så att vi kan skicka avtal mm innan köpet skrivs.
  2. Tala om för den nya ägaren att det är betalt en kontantinsats som köparen tar över.
  3. Är det betalt en faktura in på den nya ägarens tid, så regleras detta mellan er.
  4. Ring Telia (gäller Teliaavtal) och avsluta tjänsten, men säg inte upp fibern.
  5. Informera den nya ägaren om att han skall aktivera tjänsten på Telia.


Vad säljaren skall lämna kvar vid ägarbyte och vad ni som köparen skall kontrollera:

Ni skall snarast kontakta Telia och meddela att ni kommer att flytta in och att det är ni som är kund på tjänsten nu. I vårt abonnemang ingår fiber och gruppavtalet men ni måste anmäla till Telia för att få det aktiverat, få ett telefonnummer, få TV-koder mm – ring 020-20 20 70 el 90200 (men det brukar vara lättast att få kontakt med en duktig handläggare på det första numret.)


I stället för att ringa till Telia för att aktivera ditt Teliaavtal så kan ni gå in på www.Telia.se/aktivera. Du måste ha svenskt personnummer och bank-ID.


Ert gruppavtal som ni har via oss innebär att Ni har data 250/100 Mbit/sek upp och ner, fasta kostnaden för telefoni och TV Telia lagom – ni kan ha upp till 5 TV-apparater men det finns nu endast en TV-box i huset – vill ni ansluta fler TV-apparater så får ni köpa boxar själv (Teliabutiken på Torp Uddevalla)

Ni betalar sedan Telia direkt för ringda telefonsamtal, hyrda filmer och ev. extratjänster på Telia.


  • I huset skall finnas en fast monterad mediaomvandlingsbox (Raycore) med flera portar där routern (Technicolor) skall kopplas i port 1.
  • Telia rekommenderar sedan att TV kopplas vidare via routern då kan de se inkopplade enheter men det går att koppla direkt i de andra portarna i Raycore.
  • Routern ger er trådlöst Wi-fi.
  • Det kan också finnas en vit box för telefoni (Tilgin) (kopplas helst i port 3 i Raycore) den går att slippa om man i stället vill koppla telefonen direkt i routern, men det måste Telia hjälpa till med att lägga om så att routern uppdateras med den kopplingen. Vid nya abonnemang och ny utrustning så är redan routern klar för att koppla in telefoni direkt i routern.
Hör av er om ni har frågor eller får problem.


            *) Skicka e-post - byt ut (at) mot @